Thuis in mijn provincie... : West-Vlaanderen : werkboek. - Spillemaeckers, Rudy, ....- (Mechelen : Plantyn, 2010)
Thuis in mijn provincie in het kort > Een werkboek op maat van leerlingen en leraren > Boeiende opdrachten rond de eigen provincie > In samenwerking met de provinciebesturen Met de reeks Thuis in mijn provincie maken leerlingen en leerkrachten kennis met de provincie waarin ze wonen. De werkboeken bevatten een reeks boeiende opdrachten die vertrekken vanuit de eigen gemeente en zo uitbreiden naar de eigen provincie. Met eenvoudig kaartmateriaal worden de eerste kaartvaardigheden aangebracht. Dit werkboek sluit aan bij de decretaal bepaalde eindtermen en leerplandoelen voor wereldoriëntatie. De volgende 9 thema's komen aan bod: > Waar je woont > De Belgische provincies > Landschap > Verkeer > Industrie > Landbouw > Veeteelt > Toerisme > Provinciebestuur Het materiaal bestaat uit een werkboek, een werkwijzer met oplossingen en een digitale atlas op www.debasisvoorwo.be.
Keywords: Aardrijkskunde -- Basisonderwijs; West-Vlaanderen.