Psychiatrie : Alles wat u altijd al wilde weten maar nooit durfde te vragen. - Van Gestel, Guy, ....-; De Hert, Marc, ....-; Sperans, Felix, ....-; Vervotte, Inge, ....- (Antwerpen : Standaard, 2005)
Op psychiatrie rust nog steeds een taboe, hoewel ontelbare mensen rechtstreeks of onrechtstreeks worden geconfronteerd met psychische problemen. Bijgevolg blijven psychiatrische patiënten en hun familieleden en vrienden vaak met prangende vragen zitten INHOUD: 1) Op verkenning in een andere wereld 2) Ben je gék? Psychische problemen in profiel 3) Snelweg naar de hel - oorzaken en preventie 4) Terug op het rechte pad - praten, pillen en psychiaters 5) Terug op het rechte pad - met een beetje hulp van vrienden en familie 6) Hoera, ik ben weer beter! Maar dan? 7) Na de elektroshocks sluiten ze je op in een isoleercel en andere misverstanden 8) De schaamte voorbij. Contactadressen
Keywords: Psychiatrie; Psychische stoornissen