Persoonlijkheidsleer - Ekkel, Laurens, ....-; Ranty, Vera, ....- (Amsterdam : Boom, 2006)
Persoonlijkheidsleer biedt een volledig en compact beeld van de theorie en praktijk van dit vakgebied van de psychologie. Het gaat in het eerste deel in op de vijf 'godfathers' van de persoonlijkheidsleer - Freud, Skinner, Rogers, Kelly en Eysenck - en op belangrijke termen en begrippen als motivatie, karakter, creativiteit, empathie en geluk. In deel 2 staan afwijkend gedrag en persoonlijkheidsstoornissen centraal, zoals angst, perfectionisme en depressie.
Keywords: Karakterkunde; Persoonlijkheidsleer; Persoonlijkheidsstoornissen -- Psychodiagnostiek