Aan het werk! : over trajectbegeleiding en re-integratie. - Tijken, Hanneke, ....- (Amsterdam : Boom, 2006)
Langdurig werklozen en arbeidsgehandicapten hebben een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Aan het werk! biedt studenten praktijkinformatie om juist deze mensen weer terug te krijgen in het arbeidsproces. Alle facetten van trajectbegeleiding en re-integratie komen in dit boek samen: intake diagnostiek, aanbodversterking, matching, plaatsing, nazorg, maar ook zaken als wet- en regelgeving komen aan de orde. Door middel van een praktisch stappenplan wordt het traject van arbeidstoeleiding belicht, aangevuld met verwerkingsopdrachten. Bij het boek hoort een dvd met 2 afleveringen uit het programma Zembla getiteld De laatste werklozen en Het zwakke geslacht. Aan het werk! is een handboek voor studenten die de uitdaging aan willen gaan en een loopbaan binnen de re-integratiewereld ambiëren. Door de praktische gebruikswaarde is het boek ook aan te bevelen voor hen die al werkzaam zijn in dit veld.
Keywords: Sociale activering -- Langdurig werklozen; Trajectbegeleiding; Werkloosheid