Gewoon goed Nederlands : schrijven voor de lezer. - Bertina, Marianne, ....- (Amsterdam : Boom, 2006)
Gewoon goed Nederlands brengt op een onderhoudende manier de basisprincipes van het geschreven Nederlands weer tot leven. Niet aan de hand van een vloed aan droge regels maar met voorbeelden die ontleend zijn aan de praktijk van alledag. Daarvoor is geput uit het werk van journalisten en gerenommeerde auteurs, uit publicaties in allerlei media zoals kranten, boeken, tijdschriften en internet. Het accent ligt daarbij vooral op het effect dat een bepaalde formulering heeft op de lezer en op de mogelijkheden die er zijn om het die lezer naar de zin te maken. Wie vanuit deze gedachte gaat schrijven, leert vanzelf de bekende valkuilen te vermijden. Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor studenten aan hbo en universiteit. Omdat de basisprincipes van het geschreven Nederlands stap voor stap worden toegelicht in gewone taal, met verhelderende voorbeelden, is dit boek ook bijzonder geschikt voor zelfstudie.
Keywords: Nederlands -- Schrijven; Nederlandse spelling; Schrijfvaardigheden -- Journalistiek; Schrijven -- Journalistiek