Productontwerpen. - Eger, Arthur O., 1950-; Bonnema, Maarten, ....-; Lutters, Eric, ....- (Den Haag : Lemma, 2006)
Een ontwerper bedenkt en ontwikkelt nieuwe of verbeterde producten. Ontwerpen is een proces van trial and error. Tijdens het ontwerpproces bedenkt hij oplossingen waarvan hij niet zeker weet of ze zullen werken. Door een oplossing te testen probeert hij daar achter te komen: trial. Soms blijkt zijn idee niet te werken: error. Wanneer het idee wel werkt, heeft de ontwerper zijn resultaat een stap dichterbij gebracht. Dit boek maakt het ontwerpproces inzichtelijk en biedt de lezer een handleiding voor productontwerpen met zo min mogelijk errors. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde: systematische productontwikkeling, het programma van eisen, marktonderzoek, functionaliteit en betekenisgeving, vormgeving en kleurstelling, gebruiksonderzoek, ergonomie en technieken om tot nieuwe, innovatieve oplossingen te komen. Dit boek is gebaseerd op theoretische kennis, ontwikkeld aan de Universiteit Twente, en op de praktijkervaring van de auteurs.
Keywords: Ontwerpmethodologie; Productontwikkeling