Handboek psychopathologie. - Vandereycken, Walter, 1949-; Emmelkamp, Paul (Paulus Maria Gerardus), 1949-; Hoogduin, Kees (Cornelis Antonius Leo), 1942- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2000)
Het eerste onderdeel van deel 2 ('A Diagnostiek en behandeling') geeft een overzicht van diagnostische procedures en behandelmogelijkheden. Het tweede onderdeel ('B Specifieke toepassingen') laat zien hoe men in de dagelijkse praktijk bij de desbetreffende problematiek te werk gaat. Dit onderdeel sluit nauw aan bij deel 1 Basisbegrippen. Het gaat er bij onderdeel B vooral om de denk- en werkwijze bij diagnostiek, indicatiestelling en behandeling concreet te demonstreren. Aan de hand van voorbeelden laten de auteurs zien hoe zij in de dagelijkse praktijk bij de besproken problematiek handelen.
Dl. 2 : Klinische praktijk is een gereviseerde en geactualiseerde samenvoeging van de vroegere delen 2 en 3.
Keywords: Psychiatrie; Psychopathologie