Alles over management tests. - van Minden, Jack J. R., 1947- (Amsterdam : Business Contact, 2006)
Managers en zij die dit binnenkort hopen te worden dan wel als leidinggevende willen of kunnen doorgroeien, worden meestal onderzocht met uiteenlopende managementtests. Het zijn voornamelijk psychologische tests en assessmentcenter opdrachten, waarmee deze meest geteste groep op een testdag onder vuur wordt genomen. Dit boek laat de lezer niet alleen kennismaken met deze tests, het geeft ook een actueel overzicht van de tests die bij de grotere testbureaus worden gebruikt Daarnaast legt Van Minden de achterliggende principes van deze tests uit, geeft de argeloze sollicitant vele voorbeelden van tests en trucs en biedt oefeningen, handige adviezen en waarschuwingen om de 'concurrent' in de selectieprocedure te verslaan.
Inhoudsopgave : Ten geleide 1. Inleiding 2. De praktische en wetenschappelijke kwaliteiten van managementtests: weinig reden tot lachen 3. Welke bureaus - welke tests? 4. Van oude tests die niet voorbijgaan 5. Assessment center 6. Tests voor verkopers en ondernemers 7. Analogieën en syllogismen 8. Algemene voorbereiding op de testdag 9. Het persoonlijk gesprek met testpsycholoog en selecteur 10. Hoe komt u over? 11. Recht en test 12. Toelatingseisen voor managementopleidingen Geraadpleegde literatuur Bijlagen 1 t/m 4 1. Register inventarisatie van tests bij testbureaus 2. Sollicitatiecode Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid (NVP) 3. Psychologische testbureaus in Nederland 4. Psychologische testbureaus in België Oefensets 1 t/m 5 1. Het beoordelingsgesprek2. De syllogismentest 3. Management vragenlijst 4. Numeriek redeneren 5. Antoniemen (tegengestelden) Zaken- en personenregister
Keywords: Management; Psychologische tests