De docent als coach in het hoger onderwijs. - Scager, Karin, ....-; Thoolen, Bart, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2006)
In het onderwijs zoeken docenten voortdurend naar mogelijkheden om studenten en leerlingen aan te zetten om zelfstandiger te functioneren. Een coachende docent kan dat proces efficiënt en effectief begeleiden. In dit boekje worden eerst de principes en de theoretische uitgangspunten van coaching duidelijk en genuanceerd uiteengezet. Daarna worden de mogelijkheden van coaching in het onderwijs uitgewerkt voor specifieke situaties van docenten werkzaam in het MBO, HBO en bij bedrijfsopleidingen.
Keywords: Coaching; Leerlingbegeleiding