Nieuwe producten bedenken : een praktische reisgids voor organisaties die willen groeien. - van Wulfen, Gijs, ....- (Amsterdam : Pearson Education, 2006)
Organisaties moeten innoveren om te overleven. Dat lijdt geen twijfel meer. Maar hoe ze dat het beste kunnen doen is nog altijd een lastig vraagstuk. Vaak stranden mooie ideeën op de weerbarstige realiteit. Of het topmanagement gooit roet in het eten. Managers en creatieven spreken nu eenmaal niet dezelfde taal. Daarom is het reuze lastig iedereen op één lijn te krijgen. Dit boek biedt een oplossing voor iedereen die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Het verbindt de dagelijkse 'in the box' managementpraktijk effectief met 'out of the box' creativiteit. De oplossing is gebaseerd op een stappenplan waarmee je in twintig weken aantrekkelijke productideeën kunt ontwikkelen, uitwerken en - last but not least - geaccepteerd kunt krijgen door alle betrokkenen. De aanpak heet VOORT, wat staat voor Vertrekken, Ontdekken, Ontwikkelen, Reflecteren en Terugkeren. Het is een routekaart waarmee je, gezamenlijk met anderen uit de organisatie, op ontdekkingsreis kunt gaan - en gegarandeerd weer veilig thuiskomt, voorzien van zinvolle souvenirs. Door gebruik te maken van de bewezen effectieve methode in dit boek heb je meer kans om van je nieuwe productidee een succes te maken, bij zowel collega's, directie als klanten. De vele praktische voorbeelden, adviezen, tips en checklists maken het ook zeer geschikt als naslagwerk en inspiratiebron. Goede reis!
Keywords: Organisatieleer; Productontwikkeling