Personeelsselectie en assessment : wetenschap in de praktijk. - Smit, Gertrude Nicolet, 1968-; Driessen, Arnold, ....-; Verhoeven, Henk C. M., ....- (Assen : Van Gorcum, 2006)
Personeelsselectie is een geliefd onderwerp in zowel wetenschappelijke kringen als in de praktijk van HR-professionals. Ook aan de spreekwoordelijke borreltafel komt het gespreksonderwerp vaak aan bod. Het is immers een onderwerp waar iedereen toch wel enige kijk op heeft. Regelmatig hebben publicaties op dit gebied het licht gezien. Nu dan alweer een? Ja, want er is de laatste jaren veel veranderd en vooral... Er is veel te vertellen. Personeelsselectie heeft zich tot een echt vak ontwikkeld, dat veel meer omvat dan het simpelweg matchen van een persoon en een functie. Denk alleen al aan alle veranderingen binnen functies, organisaties, de behoeftes van werknemers en de maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Wat kan er allemaal gedaan worden met IT-toepassingen? Wat is het antwoord van de vakmensen op de internationalisatie en het multi-etnische karakter van de samenleving? Verder hebben ook kandidaten hun eigen wensen. Dit boek hoopt niet alleen de professional verder te helpen bij het uitoefenen van zijn vak. Het wil tevens nieuwe inzichten verschaffen door het onderwerp in een breder perspectief te plaatsen door verbindingen met contextontwikkelingen te leggen. Zo wil het boek bijdragen aan de professionalisering van personeelsselectie en assessment.En dus van het plezier waarmee het vak wordt beoefend.
Keywords: Personeelsselectie