Handboek suïcidaal gedrag. - van Heeringen, Cornelis, 1955- (Utrecht : De Tijdstroom, 2007)
Inhoudsopgave Deel l: Research Hoofdstuk 1: Een geschiedenis van suïcide: het verleden als verklaring en alternatief Hoofdstuk 2: Epidemiologie van suïcidaal gedrag Hoofdstuk 3: De psychologie van suïcide en suïcidepogingen Hoofdstuk 4: Biologische en genetische oorzaken van suïcidaal gedrag Hoofdstuk 5: Maatschappelijke invloeden op suïcidaal gedrag Hoofdstuk 6: Geweld en suïcide Deel II: Behandeling van suïcidaliteit Hoofdstuk 7: Stemmingsstoornissen en suïcidaliteit Hoofdstuk 8: Schizofrenie en suïcidaal gedrag Hoofdstuk 9: Suïcidaliteit bij patiënten met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis Hoofdstuk 10: Afhankelijkheid van middelen en suïcidaliteit Hoofdstuk 11: Spoedeisende ambulante hulp bij suïcidepogingen en levenstwijfel Hoofdstuk 12: Ethiek, methodologie en de dagelijkse praktijk Deel III: Preventie van suïcidaal gedrag Hoofdstuk 13: Predictie van suïcidaal gedrag Hoofdstuk 14: Bevolkingsstrategieën Hoofdstuk 15: Preventie van suïcidaal gedrag bij jongeren Hoofdstuk 16: Nabestaanden Hoofdstuk 17: Het Werthereffect: de rol van media in suïcidaal gedrag
Keywords: Zelfdoding