Hersenletsel : achtergronden en aanpak : ze zeggen dat ik zo veranderd ben. - Eilander, Henk, ....-; Beuger, Liesbeth, ....-; Vrancken, Peter, ....-; Van Belle-Kusse, Patty, 1960- (Den Haag : Lemma, 2006)
Hersenletsel heeft ingrijpende gevolgen voor de getroffenen en hun omgeving. Iedereen die hiermee te maken heeft, als getroffene, familielid of partner of als professional, heeft behoefte aan informatie. Wat is hersenletsel? Kan er nog herstel plaatsvinden? Wat zijn de gevolgen voor de dagelijkse activiteiten? Dit boek geeft antwoord op deze en tal van andere vragen. Tevens gaat het in op de aanpak en bevat dit boek ook veel praktische adviezen over o.a. het verwerkingsproces. Het is geschreven voor een breed publiek. Door het gebruik van verdiepingskaders is het boek ook geschikt voor professionele hulpverleners in sectoren van zorg, wonen en arbeid, docenten en begeleiders bij het (speciaal) onderwijs, docenten en studenten van mbo- en hbo-opleidingen gezondheidszorg en welzijn en deelnemers aan leertrajecten op het gebied van hersenletsel. Deze uitgave is mede totstandgekomen door een financiële bijdrage van de Hersenstichting Nederland.
Inhoudsopgave : Deel I Hersenletsel: achtergronden 1 Bouw en werking van de hersenen 2 Hersenletsel 3 Gevolgen van hersenletsel voor het functioneren 4 Hersenletsel en herstel Deel II Hersenletsel: aanpak 5 Omgaan met gedragsveranderingen na hersenletsel 6 Gevolgen voor de directe omgeving 7 Verwerking
Keywords: Hersenbeschadigingen; Patiënten met hersenbeschadigingen