Een huis om in te verdwalen. - Vandermeeren, Hilde, 1970-; Brekelmans, Dorus, ....- (Wommelgem : Van In, 2006)
In het huis van Linus en zijn zus Marte kan je verdwalen. Zoveel kamers heeft het. Volgens papa en mama is het huis te groot: er zijn te veel klusjes en de tuin ligt er verwilderd bij. Daarom staat er nu een groot bord in de voortuin met daarop: HUIS TE KOOP. Linus heeft geen zin om te verhuizen. Afscheid nemen van de grote kastanjeboom in de tuin wil hij al helemaal niet. Hij is vastbesloten om samen met Marte de kopers af te schrikken. Aan de andere kant van de schutting in de tuin woont de oude buurman Nestor. Hij leert Linus foto's te nemen in zijn hoofd. Want mooie herinneringen maken afscheid wat minder moeilijk. 6-8 jaar
Leeftijd: 9+
Keywords: Verhuizen; Wonen