Klem! - Oldenhave, Mirjam, ....- (Wommelgem : Van In, 2006)
Riks nieuwe school is de beste van het hele land. Maar hij heeft al meteen in de gaten dat er iets niet klopt. Alle kinderen zijn gek op staartdelingen, topografie en dictee. Ze werken het liefst lekker door in de pauze en ze houden niet van voetbal of skaten. Rik vindt zijn nieuwe school afschuwelijk! Gelukkig heeft hij Timo en Ietje. Die twee zijn tenminste wel normaal. Hoewel... Als ook zíj op een dag niet meer willen skateboarden, maar liever praten over uilen en priemgetallen, is voor Rik de maat vol. Hij komt in actie!
Leeftijd: 9+
Keywords: Schoolleven