De tijdspoort. - Vandevelde, Johan, ....- (Wommelgem : Van In, 2006)
BOEKENTOPPERS 2006 Het is 2138. De twaalfjarige Rikkie woont op de tweehonderdvijftigste verdieping van woontoren Delta 6, heeft een fiets met boordcomputer waar hij gemakkelijk 110 mee kan halen en programmeert zijn maaltijden met de Eetomaat. Zijn vader is een beroemde wetenschapper die een tijdmachine heeft uitgevonden waarmee je naar het verleden kunt. Als de machine in verkeerde handen terechtkomt, betekent dat een ramp voor de mensheid. En dat is nu net wat generaal Stratton van plan is. Rikkie en zijn vriend Tristan zetten hun leven op het spel om de tijdmachine te redden. 10-13 jaar
Leeftijd: vanaf 10-11 jaar
Keywords: Sciencefiction; Tijdreizen