Wie rijdt? - Timmers, Leo, 1970- (Wommelgem : Van In, 2006)
Een stoer prentenboek voor de kleine chauffeur die kan raden met welke auto een nijlpaard rijdt. Boordevol glimmende vierwielers, ronkende motoren, en gierende banden. Motor aan, gordel om. Wie rijdt mee?
Zeer kleurig prentenboek waarin de kijker wordt uitgenodigd te raden welk dier in het afgebeelde voertuig stapt. Per twee bladzijden met een witte achtergrond stappen op de linkerpagina vier dieren richting het voertuig, dat op de rechterbladzijde paginagroot staat afgebeeld met telkens de zinsnede 'wie rijdt met...'. Kleding en accessoires bieden hulp bij de keuze. De volgende twee bladzijden zijn fel gekleurd. Te zien is dat het goede dier in het bijbehorende voertuig is gestapt, waarbij elk voertuig zijn eigen achtergrondkleur heeft. Er is veel te ontdekken op de tekeningen door de dieren in hun specifieke kledij en de voertuigen met bijbehorende details. In een begeleidende tekst leert de lezer/kijker van elk voertuig het geluid.
Leeftijd: 3+
Keywords: Vervoermiddelen; Verkeer