De Gruffalo. - Donaldson, Julia, ....-; Scheffler, Axel, ....- (Wommelgem : Van In, 2006)
Een kleine muis wordt door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, paarse stekels enz.), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Ook die wil hem opeten, maar dat voorkomt de muis door met het monster bij slang, uil en vos langs te gaan. Hun schrik voor de Gruffalo wordt door deze opgevat als angst voor de muis, en hij vlucht het bos in.
Leeftijd: 4+
Keywords: Dieren. -- Slim zijn; Griezels; Slim zijn