Handboek kindercounseling. - Nijmanting, Marieke, ....- (Amsterdam : SWP, 2007)
In Handboek kindercounseling geeft Marieke Nijmanting een zowel breed als diep overzicht van kindertherapie. Zij laat het grootste deel van bestaande therapievormen, gesprekstherapie, gedragstherapie, cognitieve therapie, expressieve en creatieve therapie, de revue passeren en zoekt naar de onderliggende principes van de verschillende therapievormen. Door de vele voorbeelden is het ook een praktisch boek. Bijvoorbeeld het gespreksverslag met Max die sinds de scheiding van zijn ouders alleen nog maar als clown naar zijn vader gaat. Sprookjes om alvast in de sfeer te komen om creatief en flexibel met kinderen te werken omlijsten de theorie. Handboek kindercounseling is geschreven voor professionals die met kinderen van 4 tot 18 jaar (willen) werken.
Keywords: Jeugdpsychotherapie; Kinderpsychotherapie