Toe maar, Ukkie. - Hol, Coby, 1943-2012 (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2004)
In een nest zitten drie kleine merels. Papa en mama merel vliegen af en aan met lekkere hapjes. De merels groeien als kool. Het wordt tijd om uit te vliegen. Enkel Ukkie, de kleinste, durft niet goed. Wanneer hij het toch probeert, tuimelt hij pardoes omlaag. Op de grond maakt hij kennis met Sem de slak. Sem brengt Ukkie naar een goed plekje om te oefenen: een heuveltop. Nu blijft Ukkie wel in de lucht! Als dank neemt Ukkie Sem overal mee naartoe.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Opgroeien; Vogels