Margriet en de ijsvogel. - Piquemal, Michel, ....-; Battut, Eric, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2001)
Margriet is gelukkig in haar wei, want het gras is er mals en groen. Maar elke keer als ze een trein voorbij ziet sporen, wil ze op reis. Op een dag roept ze Martijn, de ijsvogel. Hij neemt haar mee naar plaatsen waar Margriet nog nooit is geweest en die een kleur hebben die ze nog nooit eerder zag. Ze ontdekt het geel van de woestijn, het wit van de sneeuw, het blauw van de zee en nog vele andere kleuren. Bij haar terugkeer in de wei heeft Margriet haar lievelingskleur gevonden: groen!
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Kleuren; Koeien; Reizen