Jan Smeerman. - Verreydt, Detty, 1950-; Vercruysse, Tine, ....- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2000)
Jan Smeerman smeert alles. In het circus, bij de kolonel, de baron en de barones, de piraat,... overal. En toch hoort hij steeds iets piepen en knarsen. Het lawaai is te horen bij mooi weer en het wordt steeds erger. Het geluid komt van achter Karels tuinmuur. Daar blijken reuzen te wonen. De schommel van de reuzenkinderen piept verschrikkelijk. Jan smeert de schommel en meteen alles wat piept. Het wordt stil, héél stil. Jans vrienden worden ongerust en komen hem redden. Mensen en reuzen sluiten vriendschap en vieren tot diep in de nacht.
Leeftijd: 5+
Keywords: Reuzen; Beroepen; Vriendschap