Jannemaan en Langejan : drie maanverhalen om voor te lezen. - Verplancke, Klaas, 1964- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2002)
Het begint te donkeren en Jannemaan wordt langzaam wakker. Hij voelt zich alleen, daar boven in het pokezwartdonker. Hij roept zijn vriend Reus Langejan, maar die komt niet opdagen. "Hierboven valt niets te beleven," zucht Jannemaan. Hij wil weten waar die grote nacht begint en waar Langejan en alle anderen naartoe zijn. Hij daalt af naar de aarde en gaat op stap.
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Keywords: Maan; Verhalen A-Z; Reuzen