Sentimento. - Norac, Carl, 1960-; Dautremer, Rebecca, ....- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2005)
Al jaren maakt meneer Stein de vreemdste marionetten. Ze komen recht uit zijn dromen en bewegen met de hulp van een vleugje magie. Op een dag besluit hij een pop te maken die op hemzelf lijkt. Net als een broer. Maar vooraleer meneer Stein klaar is, wordt de pop wakker. Veel te vroeg, want meneer Stein houdt helemaal niet van de onafgewerkte marionet. Die is te lelijk om zijn vriend te kunnen zijn. De hemelsblauwe pop besluit te vertrekken, zonder afscheid. Op zoek naar een naam en wat warmte. Sentimento, het circus uit de warme landen. Kom je door de winter bevroren hart warmen in ons circus. Sen-ti-men-to! Sentimento. het woord beviel hem wel. Zo zou hij voortaan heten. Samen met Sentimento gaat Crl Norac op zoek naar echte vriendschap. De vaak bekroonde illustratrice Rbecca Dautremer zorgt voor de aangrijpende, potische beelden bij hun zoektocht.
Leeftijd: 6+
Keywords: Eenzaamheid; Vriendschap