Brrr : een zeeverhaal met gedichten en liedjes. - Tomesen, Luciënne, 1961-; Renardeau, Guy, ....- (Bussum : Pereboom, 2004)
Met poëtische woorden, in tintelende liedjes en sfeervolle aquareltekeningen ontstaat een levendig beeld van een avontuurlijke dag aan zee. Om voor te lezen en om samen naar te kijken en te luisteren. Prentenboek met cd met gedichtjes en liedjes voor de allerkleinsten rond het thema 'zee'. Bezigheden die beschreven worden zijn: schelpen zoeken, pootje baden, scheppen in het zand, dobberen op de golven van de zee en tot slot moe en voldaan naar huis toe gaan. De eenvoud van de bezigheden gaat hand in hand met de op klank en ritme gebaseerde klankdichten i.c. liedteksten met veel herhalingen. De aandoenlijke moederfiguur geeft haar dochter liefdevolle aandacht. De originele gekleurde tekeningen, meestal verdeeld over twee bladzijden, ademen dezelfde sfeer van eenvoud en liefdevolle aandacht. De figuren zijn in een karakteristieke lijn herkenbaar vormgegeven. Genoteerde liedteksten completeren de bundel. De cd bevat veel water- en vogelgeluiden, mooi voorgedragen gedichtjes en door dezelfde meisjessopraan gezongen liedteksten die met veel muzikale variatie ten gehore worden gebracht. Van zes liedjes is ook een karaokeversie aanwezig.
Tekst
Keywords: Kinderliedjes; Poëzie -- Kinderen; Prentenboeken -- Kleuters; Strand; Zee