Conflictmanagement : analyse, diagnostiek en interventie. - Giebels, Ellen, ....-; Euwema, Martin, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2006)
In dit boek over conflictmanagement worden vanuit de theorie en praktijk, de elementaire en actuele (wetenschappelijke en culturele) inzichten besproken. De auteurs, gepromoveerde psychologen en experts op het vlak van de conflictanalyse, -diagnostiek en -interventie, behandelen het fenomeen conflict vanuit een historisch perspectief. Daarbij worden ook de ontwikkelingen en verschillende perspectieven in het omgaan met conflicten behandeld, zoals de roos van Leary tot en met het populaire begrip mediation. Belangwekkend is het 7-I-model dat de auteurs hebben ontwikkeld, een systematisch model voor conflictoplossing, dat loopt van Issues tot en met Interventies. Het boek is voor een brede doelgroep geschreven en zeer toegankelijk, waarbij voor onderwijsdoeleinden oefeningen, opdrachten en samenvattingen zijn geformuleerd. Met register, literatuuroverzicht, illustraties en heldere bladspiegel. - Drs. A. Schipper MM
Keywords: Arbeids- en organisatiepsychologie; Bedrijfssociologie; Ondernemingen -- Organisatie