Aardrijkskunde en didactiek : bronnenboek. - Blokhuis, Jos, ....-; Peeters, Huby, ....-; Peters, Alice, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2001)
Het Bronnenboek heeft een eigentijdse, flexibele, interactieve opzet en is geheel in kleur. Uitgangspunt vormen de kerndoelen basisonderwijs. De leerstof is aangepast aan het eindniveau van de basisvorming, zodat de toekomstige leerkracht later over voldoende kennis beschikt. De thema's worden niet alleen vanuit de ruimtelijke invalshoek belicht. Ook economische, sociale, politieke, culturele, natuurlijke en historische aspecten worden hierbij betrokken. Door de koppeling aan een cd-rom met toetsmateriaal, leerroutes en verwerkingsopdrachten kan de pabo-student de leerstof voor het overgrote deel zelfstandig verwerken. Ook kan hij zelf zijn vorderingen volgen en evalueren. Bronnenboek en cd-rom zijn opgebouwd volgens het principe waarnemen, beschrijven, verklaren, generaliseren en waarderen. Een heldere, studentgerichte structuur maakt dit boek geschikt voor diverse onderwijsvormen. De docentenhandleiding op cd-rom bestaat uit vier soorten bestanden: Presentatie Toetsen Verwerkingsopdrachten Samenvattingen per hoofdstuk Functioneel beeldmateriaal
Bij dit boek hoort een gelijknamige cd-rom.
Keywords: Aardrijkskunde -- Basisonderwijs; Didactiek