Natuur en didactiek : natuurlijk beginnen met de klas: natuuronderwijs voor de pabo : didactiekboek. - Oostendorp-Bourgonjon, Cora L., ....-; Oostendorp, Paul J., ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2002)
Dit Didactiekboek geeft antwoord op de vraag: hoe bied ik de inhoud op een verantwoorde manier aan? In de eerste hoofdstukken wordt een algemene didactiek voor natuuronderwijs uitgewerkt. Vervolgens komt de structuur van natuuronderwijs aan bod. Hierdoor ontstaat een stevige basis voor de hoofdstukken vakspecifieke vaardigheden en werkvormen. Het hoofdstuk Practicummateriaal neemt het gebruik van echte materialen uit de natuur als uitgangspunt. Een inspirerend boek voor iedere (aankomende) leerkracht basisonderwijs. Dit Didactiekboek kan samen met of los van Natuurlijk beginnen (Bronnenboek)gebruikt worden.
Keywords: Basisonderwijs -- Didactiek; Biologie -- Basisonderwijs; Lerarenopleiding -- Nederland; Natuurkunde -- Basisonderwijs