Praktische cursus : zinsontleding. - Klein, Maarten, 1947-; van den Toorn, Maarten Cornelis, 1929-2017 (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2006)
Praktische cursus zinsontleding bewijst dat grammatica geen struikelblok hoeft te zijn. Op een overzichtelijke en complete manier biedt het boekje de student inzicht in de fundamentele theorie van de taal- en redekundige ontleding. De presentatie van de stof is eenvoudig gehouden; er wordt weinig tot geen voorkennis verondersteld. In deze nieuwe druk is de uitleg van de theorie verbeterd of uitgebreid. Ook de oefeningen zijn verder uitgebreid en hebben een oplopende moeilijkheidsgraad. Alle antwoorden bij de oefeningen zijn achter in het boek opgenomen. Nieuw is dat aan elk hoofdstuk twee toetsen zijn toegevoegd.
Keywords: Nederlandse spraakkunst