Ook kinderen hebben een lichaam : kinderen leren omgaan met seksualiteit. - Hayez, Jean-Yves, ....- (Tielt : Lannoo, 2005)
Seksualiteit bij kinderen blijft vandaag nog te vaak in de taboesfeer steken. En dat terwijl onze maatschappij seksueel steeds explicieter wordt. Het is van het allergrootste belang dat we onze kinderen op een gezonde manier met seksualiteit leren omgaan. Kinderpsychiater Jean-Yves Hayez schetst in dit boek genuanceerd het seksuele leven van kinderen. Welke gedragingen zijn onschuldig, en op welke leeftijd? Wanneer dreigt een kind te ontsporen? Welke waarden en grenzen kun je als ouder aan je kind meegeven? En hoe pak je dit praktisch aan?
Keywords: Relationele opvoeding; Seksuele opvoeding