Als je kind NLD heeft : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. - Baert, Karl, 1963-; Vanderbeck, Gudrun, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Sommige kinderen praten als de beste, maar leren toch zo moeilijk op school. Met rekenen en begrijpend lezen wil het niet echt vlotten, ze zijn nogal eens onhandig en houterig, en passen zich moeilijk aan nieuwe situaties aan. Ze kunnen nooit eens eten zonder knoeien en hebben een hekel aan puzzelen. Ook met vriendjes gaat het niet altijd even goed. Vroeger wist men met deze kinderen geen raad. Vandaag weet men wel beter: deze kinderen hebben NLD! In dit boek schetsen de auteurs helder en duidelijk de symptomen van NLD. Ze leggen uit hoe NLD op school tot uiting komt, geven aan waar je als ouder en als leerkracht op kunt letten, en laten zien hoe je zelf met het kind kunt oefenen. Behalve kinderen met NLD laten ze ook volwassenen met NLD aan het woord, die een beeld schetsen van hun sterktes en moeilijkheden.
Dit boek verscheen eerder onder de titel Mijn kind heeft NLD. Als je kind NLD heeft is de herwerkte en uitgebreide versie van Mijn kind heeft NLD.
Keywords: Leerstoornissen; NLD