Kinderen met NLD : praktische gids voor ouders en leerkrachten. - Van Dijk, Annemieke, ....- (Amsterdam : Harcourt, 2002)
Als je als ouder te horen krijgt dat je kind een nonverbale leerstoornis genaamd NLD ( Nonverbal Learning Disabilities) heeft, rijzen er een heleboel vragen. Wat houdt het precies in, hoe kun je je kind helpen en hoe kan de omgeving ermee omgaan?NLD is een leerstoornis die tot uiting komt in meerder probleemgebieden, waarbij het kind, motorische, sociale en leerproblemen ervaart. Opvallend is dat kinderen met NLD verbaal zeer sterk zijn, waardoor mensen uit hun omgeving een verkeerde inschatting van hun mogelijkheden maken. Het valt bijna niet op dat het NLD-kind grote moeite heeft zich staande te houden bij veel dagelijkse situaties. Door het kind op de juiste manier te ondersteunen, kunnen veel gedragsproblemen voorkomen of verholpen worden.In dit boek heeft de auteur zoveel mogelijk informatie over NLD verzameld, waarbij ze veel praktijkvoorbeelden geeft die de theorie verduidelijken. Het boek is ingedeeld in drie delen: een algemeen deel waarin allerlei aspecten van NLD aan de orde komen, een deel voor ouders en een deel waarin wordt beschreven hoe leerkrachten om kunnen gaan met kinderen met NLD. In kinderen met NLD worden veel nuttige tips gegeven om het kind te helpen.
Keywords: Leerstoornissen; NLD