Lichamelijke opvoeding: grensverleggend. - Arend, Walter, ....-; Behets, Daniël, ....- (Leuven : Acco, 2006)
In deze reader wordt de rijkdom van het vakconcept LO ingekleurd als grensverleggend. Leren betekent voor de leerling zijn grenzen verleggen, iets bijleren, zowel op het vlak van de bewegingsgebonden als van de persoonsgebonden doelen. Voor de leraar houdt grensverleggend leren in de uitdaging aan te gaan om zijn vakdidactische competenties te vernieuwen en te verruimen.
Keywords: Bewegingsopvoeding; Lichamelijke opvoeding -- Didactiek