Basketbal : theorie en praktijk. - Boutmans, J., ....-; Rowe, Paul, ....- (Leuven : Acco, 2004)
Zowel voor leerkrachten lichamelijke opvoeding als voor trainers biedt dit handboek een uitstekende basis bij het aanleren van basketbal. Elk onderdeel van het basketbalspel wordt uitvoerig besproken. Daarbij wordt steeds dezelfde werkwijze gehanteerd. Eerst wordt een theoretisch kader gegeven en daarna volgt de toepassing in de praktijk. Heel wat praktische tips ondersteunen het geheel en de vele illustraties verduidelijken de beschreven spelsituaties. Daarnaast bevat dit handboek ook een ruim aanbod aan oefeningen,samengesteld door de auteurs vanuit hun jarenlange ervaring op het terrein. Het boek wordt afgesloten met een pleidooi voor het (aanleren van) basketbal op school.
Keywords: Balspelen; Basketbal -- Theorie