De letterkabouter : een speels oefenprogramma voor het remediëren van spellingproblemen. - Schelkens, Monika, ....- (Leuven : Acco, 2006)
'Dat is saai' en 'Dat wil ik niet doen' zijn uitspraken die we vaak horen bij kinderen met spellingproblemen. Voor veel van hen is het erg moeilijk om gemotiveerd en geïnteresseerd te blijven. Ze haken af in de klas, willen thuis niet meer oefenen of willen niet meer naar de buitenschoolse begeleiding. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn... De Letterkabouter biedt een overzichtelijk pakket met hulpmiddelen en de belangrijkste spellingregels. De auteur ontwikkelde heel wat verrassende oefenspelen en leuke dictees met praktisch woordmateriaal. Die zijn zeer geschikt om automatisatie te bekomen bij kinderen met spellingproblemen. Het boek bevat bovendien een reeks verhalen en prenten voor het onthouden van moeilijke woorden met ch, x, y, q, wr en th.Dit oefenboek is bedoeld voor leerkrachten, zorgcoördinators, logopedisten, (ortho)pedagogen en ouders. Kortom iedereen die beroepsmatig of in de thuisomgeving op een toffe manier aan de slag wil gaan met deze kinderen.
Keywords: Nederlandse spelling; Orthodidactiek; Spellingsmoeilijkheden