Coaching in het primair onderwijs. - Visser, Yvonne, ....- (Amersfoort : CPS, 2006)
Coaching is een vorm van directe begeleiding om het functioneren van de leerkracht te optimaliseren door middel van voortdurende zelfreflectie op het eigen professioneel handelen. Het begrip coaching wordt in in dit boek in een breder kader geplaatst. De primaire doelgroep voor dit boek is de begeleider van leerkrachten. Dit kan bv. zijn: de schoolbegeleider, de schoolleider, de adjunct-schoolleider. Daarnaast is het mede door de theoretische achtergronden geschikt voor bestuursleden, lerarenopleiders en nascholingsdocenten. Het boek bevat de volgende hoofdstukken: Coaching in een lerende school; Coaching in perspectief; Coaching in verhouding tot andere begeleidingsvormen; Wat is coaching?; Het voorgesprek; Observeren in de klas; Het nagesprek; Wie is en wat doet een goede coach?; Coaching op maat Peer coaching; Vragen rond disfunctioneren en confronteren; Het confronterend gesprek; Als confronterend coachen door de schoolleider niet voldoet: de schoolbegeleider als coach; Als resultaat uitblijft.
Keywords: Leraren; Onderwijs; Schoolmanagement