Effectief omgaan met risicolezers. - Vernooy, Kees, ....- (Amersfoort : CPS, 2006)
Als kinderen goed leesonderwijs krijgen, kan 95% van hen een goede lezer worden, zo blijkt uit onderzoek. In de praktijk blijkt echter, dat maar liefst een kwart van alle leerlingen de basisschool verlaten als zwakke lezer. In dit boek geeft Kees Vernooy antwoord op de vraag hoe scholen leesproblemen kunnen voorkomen en hoe zij kwalitatief goed leesonderwijs kunnen realiseren. Bijna alle kinderen kunnen succesvolle lezers worden als ze een effectieve leesinstructie krijgen, die 'evidence based' is. Dat wil zeggen dat het leesonderwijs is gebaseerd op bevindingen van de leeswetenschappen. Dit boek besteedt dan ook veel aandacht aan belangrijke ontdekkingen binnen de leeswetenschappen in de afgelopen tien jaar.
Keywords: Leesstoornissen; Lezen