Basisboek duurzame ontwikkeling. - Roorda, Niko, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2009)
Het Basisboek Duurzame Ontwikkeling biedt studenten een brede introductie op duurzame ontwikkeling, waaraan grote bedrijven en instellingen jaarlijks miljarden euro's uitgeven. Duurzame ontwikkeling is een lastig begrip. Het omvat veel verschillende onderwerpen, zoals armoede, ontwikkelingskansen, klimaat, schaarse grondstoffen, toekomstbeelden, verantwoordelijkheid van bedrijven en professionals en innovatieve technologie. Dit boek laat zien wat de samenhang is tussen al deze aspecten. De leerstof wordt verduidelijkt met veel herkenbare en aansprekende praktijkcases. Via de tussenvragen in vrijwel elke paragraaf kunnen studenten controleren of ze de stof begrepen hebben en met de opdrachten kunnen ze oefenen in het toepassen van de theorie. Bepaalde opdrachten, zoals discussie-, PGO- en projectopdrachten komen het meest tot hun recht als groepswerk, bij voorkeur onder begeleiding van een docent. Maar het boek is ook prima zelfstandig door te werken, mede dankzij de website www.duurzaam.wolters.nl <http://www.duurzaam.wolters.nl > met allerlei ondersteunende materialen. Docenten kunnen vanaf die website de docentenhandleiding downloaden, met leerdoelbeschrijvingen en opdrachtuitwerkingen.
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Wereldoriëntatie