Basisvaardigheden : taal. - van Hogen, Ron, ....-; Rietstap, Everdien, ....- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2007)
Van studenten in het hoger beroepsonderwijs wordt verwacht dat zij kunnen schrijven op niveau: effectief en zonder fouten. In de praktijk blijkt echter dat veel studenten niet vanzelfsprekend aan deze verwachting kunnen voldoen. Basisvaardigheden taal helpt hen bij de verbetering van hun taalvaardigheid. Aan bod komen de storende en meest gemaakte fouten op het gebied van woordkeus, zinsbouw, alinea-indeling, spelling en interpunctie. Bij het boek hoort de interactieve website www.basisvaardighedentaal.wolters.nl <http://www.basisvaardighedentaal.wolters.nl > waarmee de student een taalscan kan maken om de sterke en zwakke schrijfkanten in beeld te brengen. De website biedt daarnaast een groot aantal oefeningen op verschillende moeilijkheidsniveaus, zodat de theorie uit het boek in praktijk kan worden gebracht. Ron van Hogen werkt als docent Nederlands bij Hogeschool INHOLLAND. Everdien Rietstap is als schrijfdocent verbonden aan de leerstoelgroep Taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica van de Universiteit van Amsterdam.
Keywords: Taalbeschouwing