Ouders & Scholen. - Dom, Leen, ....- (Gent : Academia Press, 2006)
De rol van ouders in het onderwijs neemt aan belang toe. Steeds meer worden zij gezien als partners van de school in het opleiden van hun kinderen. Ouders worden door beleidsmaatregelen aangemoedigd om hun betrokkenheid bij de school te vergroten. Hun mening over het onderwijs van hun kind heeft meer en meer aan invloed gewonnen. Ook worden zij alsmaar meer actief betrokken bij het schoolgebeuren. In vier lagere scholen werd gedurende twee schooljaren op basis van interviews met verschillende betrokkenen, participerende observatie tijdens vergaderingen van oudercomité, ouderraad en/of participatieraad aangevuld met een beperkte survey bij de leraren nagegaan hoe de relatie tussen de ouders en de school in de praktijk vorm krijgt.
Keywords: Ouderparticipatie -- Onderwijs; Vlaanderen