Buitenspel in het zonnetje : de ontwikkelingswaarde van buitenspel voor jonge kinderen. - Caminada, G., ....-; Leenders, Yvonne, ....- (Hoevelaken : CPS, 1996)
Jonge kinderen spelen een groot deel van hun tijd buiten, de groepen 1 en 2 zelfs 21 procent van de beschikbare schooltijd. In de kleuterleeftijd maken kinderen een enorme ontwikkeling door en het spel buiten kan hieraan een goede bijdrage leveren, omdat een kind buiten andere mogelijkheden heeft dan binnen. Buitenspel in het zonnetje gaat in op de ontwikkelingswaarde van buitenspel voor jonge kinderen in het algemeen, maar ook voor kinderen die extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Het boek behandelt onder meer: - hoe creëren we een veilige, uitnodigende en gevarieerde speelomgeving, - de waarde van samenspel en de mogelijkheden om dit te bevorderen, - mogelijkheden om het spel te stimuleren en te verdiepen, - de stimulering van verschillende ontwikkelingsgebieden, - de plaats van buitenspel in het onderwijs aan jonge kinderen.Buitenspel in het zonnetje is bestemd voor leerkrachten en directies van basis- en speciaal onderwijs, leidsters van peuterspeelzalen en kleuterdagverblijven, docenten en studenten van pabo, alo en agogische opleidingen, schoolbegeleiders, schoolbesturen en geïnteresseerde ouders.
Keywords: Buitenactiviteiten; Spelen