Kleuterwiskunde. - Goffree, Fred, 1934-2020 (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2005)
Kleuterwiskunde gaat in op de doelstellingen van het reken- en wiskundeonderwijs aan kleuters, in relatie met de algemene leer- en ontwikkelingsdoelstellingen voor deze doelgroep. Het boek geeft een overzicht van de verschillende domeinen van de kleuterwiskunde, de 'brongebieden'. Ze zijn opgenomen in de hoofdstuktitels: De wereld van het getal, De wereld wordt gemeten, De wereld meetkundig gezien en Speels denkwerk. Elk hoofdstuk kent een instap, waarna de leerstof, leerprocessen en leerlijnen worden behandeld. De samenhang met taal komt nadrukkelijk aan bod, evenals uitdagend materiaal op het niveau van de student zelf binnen het betreffende domein. Met het oog op het eigen werk in de praktijk wordt ook aandacht besteed aan het coachen van jonge leerlingen, het observeren en registreren, en het educatief ontwerpen. Daarnaast worden materialen uit de reken-wiskunde methoden gepresenteerd. Deze editie van Kleuterwiskunde is voorzien van een cd-rom met good-practice voorbeelden. Mede hierdoor kunnen studenten, nog meer dan met de vorige editie, zelfstandig met dit boek aan de slag. Het kan bovendien goed gebruikt worden samen met De Gids voor groep 3/4
Keywords: Rekenen -- Kleuters; Wiskunde -- Kleuteronderwijs