Van shuttle tot smash! : basisboek badminton. - De Clerck, Ine, 1978-; Benoit, Piet, ....- (Leuven : Acco, 2006)
Vanaf het eerste moment dat je met een badmintonracket en een shuttle speelt kan je plezier beleven. Met een keur aan spelletjes, speelse oefenvormen en eenvoudige wedstrijdvormen kan men zonder veel techniek heerlijk badminton spelen en beleven. Met meer technische bagage erbij komt alles - ook het spelplezier - in een stroomversnelling. Via spelconcepten (vereenvoudigingen van het wedstrijdspel) en technische en tactische training komen we tot het ware competitiebadminton. In dit boek komen zowel het spelen als het leren ruimschoots aan bod.Dankzij de badmintonspeeltuin, het grote pakket speelse oefeningen, de grondige technische en tactische informatie, de spelconcepten en andere leuke evenementen in badmintonland, gaan spelen en leren op een natuurlijke wijze hand in hand. Zowel studenten lichamelijke opvoeding, sportleerkrachten, trainers en spelers vinden hier alles wat ze nodig hebben om leuke en boeiende badmintonmomenten (trainingen en lessen) samen te stellen.
Keywords: Badminton (game).; Balspelen