Winter-expressie. - Van Haute, Hilde, ....-; Eyckerman, Katrien, ....-; Vekemans, Wim, ....- (Waasmunster : Abimo, 2005)
BBBBRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!! Winter! Rillend van de kou op de fiets. Donkere, grijze dagen die je liever in bed doorbrengt? Niet met Winter-expressie! Een kei- cool winterboekje, dat je uitstekend wapent tegen 3 maanden winterellende. Volop prettige knutselideen, versjes, liedjes en beweging. Voor de klas ook taalactiviteiten, wiskunde en weetjes. Alle opdrachten zijn glashelder, gevat in een overzichtelijke structuur en opgedeeld per leeftijdsgroep, van 3 tot 12 jaar. Bij elke activiteit geven pictogrammen aan welke vakken er aan bod komen. En ze sluiten aan bij ontwikkelingsdoelen en eindtermen. HAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Wat is het gezellig binnen bij de kachel! Buiten is het donker en kil maar zelfs de allerkleinsten genieten van de winterse warme sfeer met versjes, spelletjes en verkleedactiviteiten. Prettige knutselopdrachten veranderen de klas in een knus winternest waar hard gewerkt wordt: thema's als licht, de post, groenten. komen volledig uitgewerkt aan bod. COOOOOOOOOOOOOOOOOOLLL!!!!!!!!!! Sneeuwballen gooien en sneeuwmannen rollen tot je gloeit van de warmte. De sneeuwmannen en sneeuwvrouwen van 6 tot 12 beleven de winterperiode met een keuze aan motiverende opdrachten. Het accent ligt op muzische en kunstzinnige activiteiten, maar ook Nederlands, wiskunde en wereldorintatie komen aan bod. Als extra verrassende weetjes over de verschrikkelijke sneeuwman en wie wil er niet alles weten over het feest van Valentijn? Wie winter zegt, denkt ook aan lente, zomer, herfst. Dit is het eerste van 4 boekjes rond de seizoenen boordevol ideen. Leerkrachten kunnen hiermee onmiddellijk aan de slag. Tover je klas om in een winterparadijs want met dit boek heb je geen nood aan een winterslaap!
Keywords: Basisonderwijs -- Didactiek; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs