Lente-expressie. - van Genabeek, Magalie, ....-; Eyckerman, Katrien, ....-; Van Haute, Hilde, ....- (Waasmunster : Abimo, 2006)
Lente! Krijg je ook de kriebels bij het ontluiken van de lente? Deze sprankelende bundel vol creatieve ideeën brengt je in de juiste sfeer. De opdrachten zijn volledig afgestemd op de ontwikkelingsdoelen, kerndoelen en de eindtermen. In dit insprirerende boekje vind je originele knutselopdrachtjes, versjes, liedjes en bewegingsactiviteiten. Muzische vorming en kunstzinnige oriëntatie krijgen de meeste aandacht, maar ook Nederlands, wiskunde en wereldoriëntatie ontbreken niet. Elke activiteit is voorzien van pictogrammen die aangeven welke vakken aan bod komen. De opdrachten zijn ingedeeld per leeftijdsgroep van 3 tot 12 jaar en zijn glashelder uiteengezet. De leerkracht of jeugdleider kan er direct mee uit de voeten! Voor de allerkleinsten zijn thema's uitgewerkt rond groeien en lente-beleven. Daarbij horen knutselopdrachten en taalactiviteiten die de klas veranderen in een frisse lentetuin. 6- tot 12-jarigen beleven de lente met een verzameling stimulerende opdrachten die dit boekje maken tot een onmisbare leidraad voor het prille seizoen.
Keywords: Lente; Muzische vorming -- Basisonderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs