Handboek werken in hoeken : groep 1 t/m 8. - Pinkse, Frans, ....-; Kremer, Ton, ....-; Smits, Bernard, ....- (Drunen : Delubas, 2001)
Hoekenwerk is dé werkvorm om uw onderwijs adaptiever te maken. Hoekenwerk krijgt een steeds belangrijker plaats in het onderwijs. Binnen alle recente vernieuwingen wordt deze werkwijze uitgedragen: van basisontwikkeling tot neo-klassikaal, van ervaringsgericht tot adaptief onderwijs. Het handboek werken in hoeken behandelt verschillende modellen van hoekenwerk. Werken met een kieskast, hoekenwerk als middel tot differentiatie, hoekenwerk als invulling van neo-klassikaal onderwijs, het werken met circuits en het werken met dag- en weektaken. Het Handboek werken in hoeken is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. In proefvorm is het al door veel leerkrachten en teams gebruikt. En dat merk je! Geen theorie, maar direct bruikbare suggesties, tips en ideeën.
Keywords: Hoekenwerk -- Basisonderwijs; Hoekenwerk -- Kleuteronderwijs