Kinderen en ...Van schoolplein tot speelplaats : een inspirerende aanpak voor de verbetering van het pedagogisch klimaat op de speelplaats. - Snoek, Celeste, ....-; Maier, Roeland, ....- (Hilversum : Kwintessens, 2003)
In dit boek wordt op een heel praktische wijze het probleem van het schoolplein aangepakt: De positieve en negatieve kwaliteiten van een schoolplein in kaart brengen; concrete suggesties om zo'n plein met beperkte middelen (tot zeer ingrijpend) meer speelkwaliteit te geven; de rol van de 'pleinwacht' tijdens de pauzes; hoe wordt u een participerende en (dus) inspirerende onderwijzer op het plein; over welke kennis en (sociale) vaardigheden moeten kinderen beschikken om voor zichzelf en voor anderen een plezierige medespeler te zijn of te worden; welke spelletjes zijn er allemaal mogelijk op een schoolplein en wanneer begint het 'knikkerseizoen' ook al weer.
Keywords: Beweging