Tuinieren met kinderen : 40 ideeën voor groene vingertjes. - Matthews, Claire, ....- (Utrecht/Antwerpen : Kosmos-Z&K, 2006)
Alle kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en op ontdekkings-tocht te gaan in de natuur. Dit praktische boek staat vol inspirerende ideeën waardoor kinderen spelenderwijs veel te weten komen over hun tuin. Ze leren bijvoorbeeld stap voor stap hun eigen groeten te verbouwen, een weerstation te maken en te genieten van allerlei bijzondere plantengeuren. Het helpt ze ook met het maken van een heimelijke schuilplaats om zich in te verstoppen met het maken van een echte vogelverschrikker. Ook interessante plantenweetjes zijn niet vergeten. Hoe drinken planten nu eigenlijk? En waarom houden vlinders van bloemen? Kortom, door Tuinieren met kinderen gaat er een hele nieuwe wereld voor ze open.
Keywords: Planten; Tuinieren