Je kunt meer dan je denkt : een faalangstreductietraining. - Bovee, Ellen, ....-; Drijfhout, Sietske, ....- (Leuven : Acco, 2006)
' Je kunt meer dan je denkt!' is een uitgebreide, kant-en -klare faalangsreductietraining. De training bestaat uit drie onderdelen: een theoretische basis (wat is faalangst, wat zijn de kenmerken en de oorzaken, zowel op school als thuis, hoe denken kinderen met faalangst?) een handleiding (hoe faalangstige kinderen signaleren en begeleiden?) en uiteraard de training voor de onderbouw en bovenbouw van de basisschool. De training is opgebouwd uit negen bijeenkomsten, die volledig zijn uitgewerkt met leerdoelen en activiteiten. Hierbij is ruimte om de activiteiten aan te passen aan de doelgroep. Uit ervaring is gebleken dat ook binnen het speciaal onderwijs met deze training gewerkt kan worden. De bijeenkomsten hebben elk een eigen thema: van het bewust zijn van je eigen lichaam, het leren herkennen van emoties, het mogen maken van fouten, naar probleemoplossend denken. Door deze training leren kinderen-beter-omgaan met hun faalangst. Het is een praktische, verassende training die voor elke beroepsbeoefenaar binnen het onderwijs erg gemakkelijk te gebruiken is.
Keywords: Faalangst -- Onderwijs