Asperger in meervoud : autisme en haar randgebieden. - Delfos, Martine (Martine France), 1947- (Amsterdam : SWP, 2005)
Mensen met autismespectrumstoornissen (ASS) vertonen een combinatie van een aantal kenmerken. Hun contact met mensen en hun gerichtheid op de omgeving is niet of onvoldoende ontwikkeld. Daarnaast is hun communicatie en hun taalontwikkeling afwijkend, evenals hun gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Hun interesses en bezigheden blijken beperkt. In het bijzonder voor Asperger geldt dat mensen met dit syndroom normaal tot hoogbegaafd zijn en geen stoornis in de taalontwikkeling hebben. In Asperger in meervoud wordt autisme vanuit verschillende en vooral de nieuwste theorieën verkend. Behalve over Asperger gaat het boek over de randgebieden (PDD-NOS), en over aangrenzende gebieden (NLD en McDD). Behalve voor de wetenschappelijke kant is er ook aandacht voor de praktijk en voor de mensen die direct in hun leven of hun omgeving met autisme te maken hebben. Asperger in meervoud is geschikt voor professionals die met autisme te maken hebben en de stand van zaken willen weten. Er is voor gezorgd dit boek zo leesbaar mogelijk te maken, zodat het geschikt is voor een breed publiek.
Keywords: Autisme